Hoge bomen vangen veel wind

Hoog in de Indonesische bomen maakte mijn oma kennis met de grootste hobby van mijn opa: jagen. Opa trok namelijk graag samen met zijn vrienden diep de jungle in om te genieten van de tropische omgeving. Aangezien opa deze interesse graag een keer met oma wilde delen, sloot oma op een middag aan bij opa en zijn vrienden. Plotseling hoorden zij geritsel in de struiken. In de verte zagen zij een tijger lopen. “Vlug, iedereen de bomen in!”, zei opa terwijl hij oma een voetje gaf. In uiterste stilte wachtten zij verder af, terwijl zij samen een tak deelden.

“Ruik je de tijger al? “, fluisterde opa zacht. “Volgens mij is hij héél dichtbij.” Oma haalde haar neus op en ook zij rook een vreemde geur. “Zitten we hier dan nog wel veilig?”, vroeg oma terwijl zij angstig om zich heen keek. “We kunnen het beste hoger in de boom klimmen”, zei opa vastberaden. Voorzichtig klom oma een tak hoger in de boom, terwijl zij haar best deed om zo min mogelijk geluid te maken. Op dat moment hoorde zij gegrinnik vanuit een andere boom. Zij keek naar beneden en zag dat opa ook moeite had om zijn lach in te houden. Vervolgens klom opa naast oma hoog in de boom en zei met een grote grijns “sorry, ik heb een scheetje gelaten…”.

Oma klom mopperend de boom uit. “Wat ga je nu doen, Eef? Die tijger is daar nog!” hoorde zij opa roepen. “Ach, die tijger kan mij niets meer schelen. Ik ga nooit meer met jou op jacht”. Opa sprong de boom uit, gaf haar een dikke knuffel en zei: “een scheetje voor iedereen, is beter dan buikpijn voor mij alleen”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s