Kepiting

Bij de Indische keuken denkt men vaak dat zij lang in de keuken moeten staan. Dit is echter niet altijd het geval! Vandaag deel ik een snel en eenvoudig familierecept, namelijk ‘Kepiting’. Binnen twintig minuten staat de kepiting op tafel en door de fijne smaak proeft het alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Kepiting is een visgerecht met krab, die op smaak is gebracht in een romige, pittige saus van kokosmelk. Wanneer je een visliefhebber bent, dan moet je zeker eens dit gerecht uit proberen. 

Welke ingrediënten heb je nodig voor het maken van kepiting voor 2 á 3 personen?

 • 4 teentjes bawang putih ofwel knoflook;
 • 3 á 4 lomboks ofwel rode pepers;
 • ca. 1 tl kemiri noot pasta;
 • trassi naar smaak (ca. 1/2 blokje);
 • 3 blikjes krab (ca. 500 gram);
 • 400 ml santen ofwel kokosmelk.

Eventueel naar smaak toe te voegen:

 • maggi kippenbouillon blokje;
 • gula kelapa ofwel rode suiker.

STAP 1
Nadat je de knoflookteentjes gepeld hebt, snijd je de rode pepers fijn. Houd je van pittig eten, behoud dan de zaadlijsten. Wil je liever een wat mildere smaak? Dan kan je er voor kiezen om de zaadlijsten te verwijderen, aangezien de pitjes een wat scherpere smaak geven.

IMG_20160115_224359STAP 2
Oelek de knoflookteentjes en de rode pepers tot een smeuïge boemboe. Wanneer je de rode pepers zo fijn mogelijk hebt gesneden, merk je dat dit een stuk sneller gaat. Zo voorkom je bovendien dat je grote velletjes in je kepiting krijgt. Een goede voorbereiding is het halve werk… Voeg vervolgens aan de boemboe de kemirinoot en trassi toe.

STAP 3
Wanneer de boter goed heet is, voeg je de boemboe toe. Schep de boemboe een aantal keer om en laat dit een paar minuten bakken tot de boemboe goed geurig is. Voeg daarna de kokosmelk toe. De kokosmelk breng je op een middelhoog vuurtje aan de kook.

STAP 4
Ondertussen ga je verder met de krab. Voor het gemak kies ik voor krab uit blik, maar je kan ook voor verse krab kiezen. De krab uit blik is zeker niet minder lekker! Giet de blikjes af en voeg de krab daarna toe in de pan. Breng de kepiting opnieuw aan de kook en proef ondertussen de kepiting om te kijken of de smaken in balans zijn. Wanneer je de kepiting wat zouter wil, dan kan je eventueel wat maggi toevoegen naar smaak. Wil je liever een wat zoetere smaak? Gebruik dan wat rode suiker. Stamp dan wel eerst de suiker fijn.

kepiting 1

STAP 5
De kepiting klaar om op te eten! Heerlijk om te eten bij witte rijst, maar de kepiting is ook makkelijk te combineren met andere bijgerechten. Ik combineer dit meestal met wat gefrituurde kip en wat groente, zoals atjar. Yummy! Selamat makan luitjes.

Liefs,

An

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Theo Smit sr schreef:

  Dank voor deze lekkernij An !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s