Sambal goreng spruitjes

Vorige week heb ik voor het eerst sambal goreng spruitjes gemaakt. Omdat ik als kind nooit dol was op spruitjes, had ik al jaren geen spruitjes meer gegeten. Hoe smaakte het ook alweer? Ik besloot het maar eens te proberen. Met de boemboe van omaatje smaakt tenslotte alles lekker toch? 

Toen ik thuis vertelde dat er spruitjes op het menu stonden, werden alle spruitjes trauma’s direct opgehaald. Dit bevestigde voor mij dat ik er verstandig aan had gedaan om ook met een plan B (lees: diepvriespizza) te vertrekken uit de supermarkt. 

Maar de sambal goreng spruitjes stelden allesbehalve teleur! De spruitjes smaakten heerlijk naar de romige boemboe van onder andere rode pepers, knoflook, trassi en kokosmelk. Wij gaan dit zeker vaker eten! Durf jij het ook aan? 

Trek voor de voorbereidingen van de sambal goreng spruitjes circa 10 minuten uit. Maak eerst de spruitjes schoon door de harde onderkant af te snijden en de buitenste bladeren te verwijderen. Vervolgens kan je aan de slag met de boemboe. 

Voeg in je oelek of hakmolen toe:

  • 4 rode pepers;
  • 4 teentjes knoflook;
  • 1 ui;
  • Trassi naar smaak (circa 1/4 blok);
  • 1 grote tl kemirinootpasta;
  • 1 tl laos.

Bak de boemboe op laag vuur circa 5 minuten aan.

Voeg aan de boemboe ook 2 djeroek poeroet bladeren toe. Na het aanfruiten van de boemboe, mogen de spruitjes erbij. Wanneer de spruitjes bedekt zijn met de boemboe, voeg je circa 100 ml kokosmelk toe. Laat het geheel voor ongeveer 10 minuten koken tot de spruitjes gaar zijn. Zet je vuur hoger zodat de kokosmelk kan inkoken.Optioneel kan je nog een rode en gele paprika mee wokken. 

Wij aten de sambal goreng spruitjes met witte rijst, frikadel pan en kroepoek. Selamat makan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s