Recepten

Terwijl ik twee geperste knoflookteentjes in de pan gooi en de walm hiervan opsnuif, denk ik weer vol bewondering terug aan de kookkunsten van mijn omaatje. De geur van de Indische keuken die mij zelfs al voor haar voordeur tegemoet kwam wanneer ik weer bij haar op bezoek ging… Oma was vaak al vanaf ‘s morgens vroeg druk bezig geweest in de keuken om onze favoriete gerechten klaar te maken. Bij familie en vrienden stond zij dan ook  bekend als het omaatje die zo fantastisch lekker kon koken.

omaAl op jonge leeftijd hielp ik mijn oma en moeder graag in de keuken. Heus niet omdat ik dan als eerste mocht proeven (rakus deze!). Algauw merkte ik dat ik het leuk vond om met de vele specerijen en ingrediënten te experimenteren, in de hoop dat het net zo goed zou smaken als oma’s eten. Het duurde daarom niet lang tot ik met oma samen in de keuken stond en zij onze authentieke familierecepten met mij deelde.

Nu is oma vanwege haar Alzheimer helaas niet meer in staat om ons te verwennen met haar voortreffelijke kookkunsten. Gelukkig kan ik haar nu verblijden met de vertrouwde geuren en smaken van de Indische keuken!

Dit zijn onze dierbare recepten, overgedragen van keukenprinses op keukenprinses. Selamat makan!