Oma en haar oude sok

Oma heeft altijd veel van sieraden gehouden. Ze vond het dan ook heel erg toen haar moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog in Indië haar sieraden moest verkopen. Jaren later, toen zij inmiddels drie dochters en twee kleindochters had, dacht ze met spijt terug aan haar sieraden. Ze legde daarom zoveel mogelijk wat geld opzij om te sparen voor nieuwe sieraden voor haar meisjes.

Ze spaarde beetje bij beetje. Iedere maand stopte ze een rijksdaalder in een oude sok. Als ze genoeg gespaard had, gaf ze haar zoon de opdracht om met haar mee te gaan naar de juwelier in Amsterdam. Bij de juwelier wist ze na een tijdje toch een keuze te maken uit de collectie, tot opluchting van de verkoper. Maar zijn geduld werd nog wat meer op de proef gesteld toen oma ging betalen. Hij had nog nooit zoveel rijksdaalders bij elkaar gezien.

Met veel liefde heeft oma zo voor ons mooie sieraden bij elkaar gespaard. Trots kijk ik dagelijks naar de ring om mijn vinger en denk ik aan mijn lieve omaatje en aan haar oude sok!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s