Liefde op het eerste gezicht

Als jong meisje vroeg ik regelmatig aan mijn oma hoe zij opa had leren kennen. Niet alleen omdat ik volledig bij het romantische verhaal kon wegzwijmelen, maar vooral vanwege de stralende blik die op oma haar gezicht verscheen wanneer zij terugdacht aan hun eerste ontmoeting.  Zo bijzonder om te zien dat oma na al die jaren nog steeds schitterde bij enkel de herinnering.

Op 16 juli 1948 hebben mijn opa Vic en oma Eef elkaar voor de eerste keer ontmoet op een verjaardagsfeest.  Eef werd door haar vriendin Fien uitgenodigd voor de verjaardag van haar man Jozef. Eef wist echter niet dat Fien van plan was om haar te koppelen aan Vic, de broer van Jozef. Die middag werd zij aan Vic voorgesteld. Het was liefde op het eerste gezicht. Tijdens het avondeten gluurden Eef en Vic naar elkaar, terwijl hun blikken elkaar ontmoetten langs een vaas met bloemen.

Vanaf dat moment waren Eef en Vic smoorverliefd op elkaar. Vic bleek uiteindelijk toch wat ouder te zijn dan dat hij eerst had gezegd. Vic bleek 39 jaar te zijn! Eef was pas 20 jaar. Haar vader had altijd al tegen haar gezegd dat zij met een oudere man zou trouwen; een serieuze man die goed voor haar zou gaan zorgen. Hij heeft gelijk gekregen.  Van het leeftijdsverschil was niet veel te merken, aangezien Vic er met zijn knappe en stoere verschijning er ook nog eens vrij jong uitzag. Bovendien was hij erg zorgzaam voor Eef en haar moeder.

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Tineke Sapthu-Houtkamp schreef:

    Op de oude foto zie ik haast geen leeftijdsverschil hoor. Bijzondere geschiedenis An, mooi geschreven, ga zo door.

    Like

    1. Bedankt voor je reactie, Tineke! M’n opa zag er inderdaad jong uit voor zijn leefdtijd.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s