I’m confessing that I love you

Bij het horen van de romantische liedjes uit de tijd van de big bands zoals van Frank Sinatra, gaan mijn gedachten automatisch terug naar mijn opa en oma. Helaas leeft mijn opa niet meer. Wat had oma het moeilijk net na het overlijden van opa. Ze waren 49 jaar getrouwd geweest, net geen gouden bruiloft.

De liefde tussen mijn opa en oma was zo sterk. Ondanks hun leeftijdsverschil van 19 jaar, waren ze het perfecte paar. Dit verschil was misschien wel de reden voor hun geslaagde huwelijk. Net na de Tweede Wereldoorlog zijn ze getrouwd. Oma was nog zo jong en onervaren en opa zo volwassen en geduldig. Ze hielden enorm veel van muziek en dansen. Vaak zong opa met de liefdesliedjes uit volle borst mee.

In de laatste jaren waarin de gezondheid van opa flink achteruit ging, verzorgde oma hem met veel liefde in zijn vertrouwde omgeving. Mijn opa was op een gegeven moment zo verzwakt dat hij zijn stoel bijna niet meer uitkwam. Eerst had hij zich ontzettend verzet tegen zijn aftakeling, maar toen hij zich realiseerde dat het eenmaal zo was, gaf hij zich geleidelijk hieraan over en berustte zich erin.

Opa bracht zijn dagen door met zijn muziek en herinneringen uit die goede oude tijd. Zijn slechte conditie weerhield opa niet om in zijn laatste dagen een liedje voor oma te zingen: “I’m confessing that I love you…”. Hierbij keek hij liefdevol vanuit zijn stoel naar oma en pakte hij haar hand vast. Terwijl hij het liedje van Louis Armstrong neuriede, voelde het net als de dag van gisteren dat opa haar spontaan ’s nachts in de woonkamer ten dans vroeg. Even leken zij alles om hun heen te vergeten.

Als ik die romantische muziek hoor, denk ik vaak aan dit verhaal terug. Toen ik klein was vroeg ik oma geregeld om dit verhaal aan mij te vertellen. Ik kreeg er maar geen genoeg van. Het is mooi dat ik een liefde, zo intens en echt, van dichtbij heb mogen meemaken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s