Ik sta in de Moesson!

Dit jaar wordt van 23 mei tot 2 juni het Malieveld in Den Haag weer omgetoverd tot klein Indonesië! Ik heb het uiteraard over de Tong Tong Fair, waarbij liefhebbers zich voor even op een mini-vakantie wanen in de tropen. De Moesson schenkt deze maand extra aandacht aan het jaarlijks terugkerende festival. Vanaf dit weekend ligt het tijdschrift in de schappen van diverse toko’s.

Omdat eten een grote rol speelt op de Tong Tong Fair, heeft de Moesson aan mij gevraagd wat de fair voor mij betekent en voor welke culinaire specialiteit ik een moord zou doen. Zo vertel ik onder andere over mijn zoektocht naar de lekkerste bapao op de fair! Van bapao kan ik namelijk geen genoeg krijgen. Mijn lieve oma Evy verwende ons graag met haar vers gemaakte en rijkelijk gevulde broodjes. Zij bereidde dit altijd volgens het recept van haar moeder Beth, wie het recept weer van haar moeder had geleerd. Op 8-jarige leeftijd werd het familierecept aan mij overgedragen, van keukenprinses op keukenprinses.

bapaoBack in the days: oma Beth en oma Marie maken bapao.

Sindsdien ben ik wel altijd kritisch als het gaat om bapao. Automatisch jaag ik de verfijnde smaak na van de verrukkelijke bapaos van mijn omaatje. Wat mij betreft is de verhouding tussen het deeg en de vulling bepalend: méér vlees dan bao. Voor mij geen bapao uit de supermarkt, waarvan je eerst drie happen deeg eet voordat je eindelijk bij de vulling komt. Het deeg moet dun en soepel zijn.

Al eerder heb ik ons familierecept van bapao gedeeld, waar ik veel leuke reacties op heb ontvangen. Lieve lezer Shanice liet mij weten dat zij in 2017 haar jaarwisseling vierde met onze bapao. Zij vertelde dat dit het enige recept is wat snel bij haar was gelukt. Afgelopen jaar vroeg zij mij nogmaals om het recept, omdat het zo goed in de smaak was gevallen. Wat vond ik het leuk om dit te horen!

Aangezien men vaak denkt dat bapao lastig is om te maken, heb ik besloten om ons familierecept te filmen. Graag laat ik je in bovenstaande video zien hoe je eenvoudig zelf bapao kan maken. Let me know what you think! Selamat makan.

Liefs,

An

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s